ARTIKLER

Viden og gode råd om at håndtere angst og nervøsitet for at tale til grupper

 

 

Er du nervøs for at holde tale? Her får du et godt råd!

Er du nervøs for at holde tale? Her får du et godt råd!

Nettet vrimler med gode råd til dig, der er nervøs for at holde tale: 5 gode råd. 7 gode råd. 10 gode råd. Og hvis det var gjort med nogle gode råd, så ville ingen mennesker blive nervøse for at holde tale. Men sådan forholder det sig desværre ikke. De gode råd kan...

læs mere
Sådan overlevede jeg talen til mit jubilæum

Sådan overlevede jeg talen til mit jubilæum

Her er en mail fra en tidligere kursist på 'Talerkursus mod taleangst'. Åh, hvor bliver jeg glad, når jeg erfarer, at kurset virker. "Kære Monica, kære talerhold 😉 Jeg ved ikke, om I kunne mærke, at jeg tænkte rigtig meget på jer i ugen op til den 14. Men det gjorde...

læs mere
Lider du af taleskræk? Så lyt ikke til din mavefornemmelse

Lider du af taleskræk? Så lyt ikke til din mavefornemmelse

Når vi står overfor et valg, plejer det at være en god ide at tage vores mavefornemmelse med på råd, f.eks. når vi skal vælge uddannelse, venner, kæreste, job osv. Men det råd gælder ikke, når man er plaget af taleskræk. Her er det tværtimod et problem, hvis du giver...

læs mere
Sådan arbejder du med dine tanker

Sådan arbejder du med dine tanker

I forbindelse med bogrelease for min bog "Få mod til at tale", spurgte forlaget mig, om jeg ville holde et oplæg for 80 mennesker i bibliotekets største rum. Gisp! Jeg mærkede sommerfuglene flakse i min mave. Jeg tænkte straks: Tænk hvis jeg flopper totalt? Men jeg...

læs mere
Hjælp! Jeg skal holde tale til min brud!

Hjælp! Jeg skal holde tale til min brud!

Snart er det bryllupssæson. Og med bryllupper følger brudgommens tale til bruden. For en del mænd giver bryllupstalen anledning til angst, usikkerhed og nervøse tanker. Jeg bliver nervøs. Kan jeg gennemføre talen, hvis jeg bliver rigtig nervøs? Kan gæsterne se, hvor...

læs mere
Taleangst kender ingen faggrænser

Taleangst kender ingen faggrænser

Mange spurgt, hvem der egentlig kommer på mine talerkurser for at få mod til at tale i en større eller mindre forsamling. Frit efter hukommelsen har jeg nedskrevet hvilke jobs, de mennesker jeg har haft på mine kurser, bestrider. Jeg har haft deltagere som arkitekten,...

læs mere