TALERKURSUS

Talerkursus for dig som er nervøs og angst for at tale i forsamlinger og grupper
Få det bedre med at holde taler, oplæg, foredrag og fremlæggelser. Lær hvordan du bekæmper din nervøsitet og angst på dette effektive talerkursus.

Jeg har siden 1998 hjulpet i hundredvis af mennesker med at overvinde taleangst på dette talerkursus.

Nyt hold starter 30. januar 2020. Opskrivning til det nye hold er i gang. Der er 4 pladser tilbage.

Det finder sted torsdage fra 17.00 til 20.30 på følgende datoer:

30. januar, 6. februar,  27. februar, 12. marts og 26 marts 2020
Tilmeldingsfrist: 6 januar 2020.

Mange erhvervsaktive vælger job ud fra hvor, de forestiller sig, at de kan slippe for at skulle tale til en lidt større gruppe.

Mange studerende vælger hold efter, hvor de tror, at de kan slippe for at holde oplæg.

Mange mennesker overlader til deres partner at holde talen til konfirmanden, den runde fødselsdag, sølvbryllup og lign. Nogen udskyder endda sit eget bryllup, fordi de frygter talen til bruden.

Men det er umuligt at gennemføre et studie uden at holde oplæg. Det er hæmmende for ens karriere, hvis man lader sig bremse af ubehag over at skulle sige noget i en gruppe. Og det er rigtigt ærgerligt ikke at få sagt det, man gerne vil til nære familiemedlemmer og nære venner – for slet ikke at tale om at udskyde sit eget bryllup af angst for talen.

Heldigvis kan man gøre noget ved problemet og få det langt bedre med at tage ordet. Som sidegevinst til dette kursus mod angst for at tale i forsamlinger oplever mange en generelt større selvtillid, og at det bliver nemmere at tage ordet i mange sammenhænge – også de, der ikke er så højtidelige. Det er et kommunikationskursus, der ikke kun handler om at blive bedre til at kommunikere. Det handler især om at turde kommunikere.

Sådan tilmelder du dig

Send en mail med oplysning om din alder, dit erhverv/studie, din private adresse samt dit mobilnummer til mtn@korttidsterapi.dk
Gruppestørrelse: Min. 5 og maksimum 8 deltagere.
Kursusleder: Psykolog Monica Tafdrup Notkin
Pris: Kr. 4.440 incl. bogen “Få mod til at tale”. 
Der serveres te, kaffe, frugt og et lettere måltid undervejs.
Sted: Gentoftegade 45, 1.th., 2820 Gentofte.
Klinikken ligger 10-12 minutters gang fra Gentofte Station.
Der er tidsubegrænset og gratis parkering på hjørnet af Baunegårdsvej og Erichsensvej 4 minutters gang fra klinikken. Bus 169, 176 og 179 holder lige udenfor klinikken.

Tidligere kursister skriver om talerkurset mod taleangst:

“Tak for et godt kursus! Jeg har fået meget ud af det. Det mest udbytterige for mig var at tale foran et publikum og vejrtrækningsøvelserne.”

“Jeg synes, at det har været så udfordrende – men rigtig godt! Det er fedt bare at blive kastet ud i det første aften – og så dejligt at få positiv feedback. Det er rigtig godt at blive optaget på video, så man kan se, at det føles meget værre inden i, end man kan se uden på.”

“Rigtig godt kursus. Håber virkelig, at andre får glæde af det. Jeg ville ønske, at jeg havde opdaget kurset meget før.”

Citaterne er bragt med tilladelse fra kursisterne

LÆS FLERE ANBEFALINGER HER

Sådan foregår kurset

Gennem 20 år har jeg hjulpet flere hundrede mennesker, der havde problemer med at tale i en forsamling.

Kurset består af en kombination af træning og teoretiske input. Det er “learning by doing”. Du vil blive undervist i angstdæmpende teknikker, og du træner sammen med andre, der har samme problem som dig. I gruppen får du støtte og opbakning. Her kan du øve dig og få konstruktiv feedback. Det er min erfaring, at angsten skrumper og selvtilliden vokser på disse hold. Stemningen på holdene plejer at være rigtig god, og jeg oplever, at deltagerne i mine grupper er enormt omsorgsfulde overfor hinanden, hvilket giver rigtig god grobund for, at deltagerne tør kaste sig ud i det, de tidligere har forsøgt at undgå.

Det lyder måske lidt selvmodsigende, at man skal sidde i en gruppe, når man nu netop er bange for at tale i en gruppe. Men idéen er, at man ved at blive udsat for det, man er bange for, i små kontrollerede doser og sammen med andre med samme problem, kan lægge en gevaldig dæmper på angsten. Øvelse, angstdæmpende teknikker og positiv feedback gør mester. Efter få gange oplever de fleste markante fremskridt. Efter fem gange får mange blod på tanden og begynder ligefrem at synes, at det er spændende at gøre det, de før var bange for.

De mennesker, jeg indtil videre har haft på mine kurser, har alle været meget glade og tilfredse, og alle har gjort markante og målbare fremskridt. Det er en god grund til, at jeg holder utrolig meget af arbejdet med disse grupper.

Angst og nervøsitet for at tale i en forsamling er et udbredt problem

Mellem 20 og 30% af den voksne befolkning oplever et voldsom ubehag ved at tage ordet i selv mindre grupper. Rigtig mange mennesker er bange for at blive betragtet som inkompetente, hvis nogen kan se, at de er nervøse. Mange er bange for at hænder og ben vil ryste, så det kan ses. Mange oplever, at stemmen ryster, og de er bange for, at det skal kunne høres af andre. Og mange er så bange for at komme til at dumme sig og dermed blive genstand for andre menneskers negative vurderinger, at de afholder sig tilbage fra at tage ordet. Denne form for angst er den hyppigste af alle angstproblematikker. I en dansk undersøgelse fra You Gov (2011) svarer 45%, at de er nervøse for at tale i større forsamlinger, 28 % svarer at angsten for at dumme sig afholder dem fra at tale i en forsamling, 31 % er nervøse for at tale foran familie og venner ved store begivenheder og 20 % er nervøse for at tale foran en gruppe kollegaer (You Gov, 2011). Du er altså ikke noget enestående tilfælde!

Mange oplever et så stort ubehag i disse situationer, at de for enhver pris forsøger at undgå dem. Det kan være så hæmmende, at man kan have svært ved at klare jobbet eller studiet. På kurset skal du være indstillet på at udholde en vis portion nervøsitet og ubehag, da du netop skal lære at undgå undgåelsesadfærd og konfrontere angsten. Så hvis du f.eks. er sygemeldt med stress, er det et dårligt tidspunkt at vælge dette kursus.

Send en mail til: mtn@korttidsterapi.dk, eller ring eller send sms på 2423-3629 for tilmelding. Hvis du er i tvivl, om gruppen er noget for dig, kan du få en orienterende samtale. Den orienterende samtale varer max. 30 minutter og koster 500 kroner.

Klik her for at læse Detaljer om kurset.