BOG

Sådan overvinder du taleangst skridt for skridt

Hvis man lider af taleangst, eller bare er nervøs for at tale i større forsamlinger, er dette en rigtig vellykket selvhjælpsbog, som giver læseren følelsen af at blive guidet af en psykolog. Bogen ruster én til at turde, men giver også et lettilgængeligt indblik i de bagvedliggende psykologiske funktioner.
Merete Trap, Lektørudtalelse 15/39, DBC

Køb bogen hos Dansk Psykologisk Forlag, hos Saxo.com eller bestil den hos din boghandler

 Meld dig til ‘Talerkursus mod taleangst’ og få bogen i kombination med undervisning og gruppeøvelser

Første og eneste danske bog om bekæmpelse af taleangst

‘Få mod til at tale’ rummer både teori og praktiske øvelser. Bogen bygger på min mangeårige erfaring med at hjælpe mennesker med taleangst på mine kurser.

Bog: Sådan overvinder du taleangst

Hader du at sige noget foran mange mennesker? Vil du gerne kunne holde en festtale eller et oplæg på jobbet? Bliver du nervøs bare ved tanken?
Hele 45% af os danskere er nervøse  for at tale i en stor forsamling.

Taleangst kan håndteres med de rette værktøjer. Dem får du i denne bog!

Bogen er den første og indtil videre eneste danske selvhjælpsbog om emnet. Den tilbyder et effektivt 5-ugers træningsprogram med øvelser målrettet panikken på podiet. Uanset om du er udfordret af mild, mellem eller svær taleangst, kan du med bogen i hånden tage de første, vigtige skridt ud af problemet.

Jeg har som psykolog hjulpet mennesker med taleangst og opnået markante resultater med et særligt udviklet træningsforløb på kurser med undervisning og øvelser i grupper. Bogen er bygget op efter samme model.

Derfor skrev jeg bogen: Få mod til at tale

Der er skrevet et hav af bøger om, hvordan man bliver en bedre taler og får sit budskab ud over scenekanten. Men hvad med alle dem, der dårligt vover sig ud over sengekanten, når de skal holde oplæg?

Bog: Sådan overvinder du taleangst

Jeg har skrevet selvhjælpsbogen om angsten for at tale i grupper og forsamlinger med både teori og praktiske øvelser, fordi der ikke var en bog om emnet på dansk.

For nogle år siden blev jeg inviteret til lanceringen af en ny bog. Den hed: ‘Sådan kommer du ud over sengekanten’. Endelig en bog til mennesker med taleskræk, tænkte jeg.

Men så gik det op for mig, at jeg havde læst forkert. Titlen var selvfølgelig: ‘Sådan kommer du ud over scenekanten’.

Der er nemlig udgivet et utal af bøger, der skal forbedre folks præstationer på scenen, få dem ud over rampen eller give dem større gennemslagskraft. Der er mange bøger, der fortæller, hvordan man griber forsamlingen, bliver set, hørt og husket og gør indtryk og så videre og så videre og så videre.

Det var min oplevelse i mit arbejde med mennesker med taleangst, at der var behov for en bog, der helt nede på gulvplan hjalp folk, der slet ikke tør sige noget i en forsamling overhovedet, til at bryde den onde cirkel, komme i gang og få mod til at tage ordet.

Altså en bog, der skal hjælpe folk med at vove sig ud af sengen den dag, de skal holde oplæg i en gruppe.

Et af de udsagn, som jeg citerer i bogen, der har gjort størst indtryk på mig, er:

“Nogen gange tænker jeg, at jeg ikke er god nok til at leve, fordi jeg har det her problem”.

Det siger noget om, hvor stort problemet kan opleves, og hvor stort behovet er for at få gjort noget ved det. Det var den samme klient, der efter kursets afslutning skrev følgende til mig:

Kære Monica
Endnu en gang tak for et fantastisk kursus. På vej hjem i bilen i torsdags faldt det mig ind, at en god beskrivelse for dit kursus er, “at det er som at kaste sig ud i frit fald og opdage, at man har vinger”.
Med kærlig sommerhilsen

Om Monica Tafdrup Notkin

Jeg er meget inspireret af den israelsk-amerikanske psykolog Tal Ben Shahar, som har udtalt:

{

You either learn to fail
or you fail to learn

Jeg er uddannet psykolog (cand. psych.)

I dag fokuserer jeg arbejdsmæssigt udelukkende på at hjælpe mennesker, der oplever angst, når de skal holde oplæg eller tale i forbindelse med deres arbejde, studier eller til private arrangementer. Jeg har arbejdet systematisk med området siden 1999.

Jeg har undervist mange hundrede mennesker på talerkurser, og jeg har udgivet bogen: Få mod til at tale.

 

Jeg har en bred erfaring med individuel terapi i aldersgrupperne store børn, unge og voksne med bl.a. angst, stress, depression og lavt selvværd. Og jeg har stor erfaring med gruppeterapi med unge og ældre.

Jeg har den kliniske efteruddannelse, der er godkendt af undervisningsministeriet, og jeg har længerevarende efteruddannelser i analytisk gruppeterapi og kognitiv adfærdsterapi, og jeg har på det seneste efteruddannet mig indenfor krisepsykologi for at kunne bistå i forbindelse med mulige terrorhandlinger i Danmark.

Jeg er autoriseret af Psykolognævnet og er godkendt som specialist i psykoterapi.

Jeg har også i en længere årrække arbejdet med sager om forældremyndighed og samvær som børnesagkyndig undersøger for domstolene i Københavns Amt og Københavns Overpræsidium.

Jeg har desuden ti års erfaring med undervisning af læger og lægestuderende i patientkommunikation med fokus på alvorlige beskeder og motiverende samtaler. Jeg har også undervist dyrlæger og masterstuderende på Aarhus Universitet i den alvorlige besked og motiverende samtaler.