Erfaren psykolog hjælper mennesker med taleangst
You either learn to fail
or you fail to learn
Om Monica Tafdrup Notkin
Jeg er meget inspireret af den israelsk-amerikanske psykolog Tal Ben Shahar, som har udtalt: ”You either learn to fail, or you fail to learn”.
Den sætning er guld værd. Vi kan ikke alting fra start. Sætningen er god at støtte sig til, når man skal lære noget nyt – om det så er at cykle eller tale i en forsamling. Den giver os lov til at øve os og fejle, lære af vores fejl, øve os igen og blive bedre og bedre.
Det motiverer mig at være til gavn og nytte
Det giver mig glæde og dermed værdi i mit arbejde med mine klienter, når jeg får lov til at føle mig nyttig. Og jeg føler mig nyttig, når jeg kan mærke, at klienterne kan bruge samarbejdet med mig, og når jeg kan se, at de udvikler sig og kommer nærmere deres mål.
Fokus på taleangst
I dag fokuserer jeg arbejdsmæssigt udelukkende på at hjælpe mennesker, der oplever angst, når de skal holde oplæg eller taler i forbindelse med deres arbejde, studier eller til private arrangementer. Jeg har arbejdet systematisk med området siden 1999.
Jeg har undervist mange hundrede mennesker på talerkurser, og jeg har udgivet bogen: Få mod til at tale.
Jeg er uddannet psykolog (cand. psych.)
Jeg har en bred erfaring med individuel terapi med store børn, unge og voksne med med problemer som angst, stress, depression og lavt selvværd. Og jeg har stor erfaring med gruppeterapi med unge og ældre.
Jeg har den kliniske efteruddannelse, der er godkendt af undervisningsministeriet, og jeg har længerevarende efteruddannelser i analytisk gruppeterapi og kognitiv adfærdsterapi. Senest har jeg efteruddannet mig indenfor krisepsykologi for at kunne bistå i forbindelse med mulige terrorhandlinger i Danmark.
Jeg er autoriseret af Psykolognævnet og er godkendt som specialist i psykoterapi.
Jeg har også i en længere årrække arbejdet med sager om forældremyndighed og samvær som børnesagkyndig undersøger for domstole i Københavns Amt og Københavns Overpræsidium.
Jeg har desuden ti års erfaring med undervisning af læger og lægestuderende i patientkommunikation med fokus på træning i at give alvorlige beskeder og i at have motiverende samtaler med patienter. Jeg har også undervist dyrlæger og masterstuderende på Aarhus Universitet i disse emner.
CV for Monica Tafdrup Notkin
Dit afsnit går her
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
Uddannelse
1986 Cand. psych. fra Københavns Universitet
1989 Klinisk efteruddannelse
1993 Autoriseret af Dansk Psykologforening
1994 Autoriseret af Socialministeriet
1994 – 1996 3 årig uddannelse fra Institut for Gruppeanalyse
1997 Specialistgodkendt psykoterapeut
2004 – 2005 1 årigt kursus i kognitiv terapi for læger og psykologer
Beskæftigelse
1986 – 1989 Pædagogisk psykologisk Rådgivning i Kalundborg og Hvidebæk
1990 – 1994 Pædagogisk psykologisk Rådgivning i Solrød kommune
1990 – 2002 Privatpraktiserende på deltid (voksne)
1991 – 2001 Psykologkonsulent ved domstolene i Københavns Amt i forældremyndighedssager
1994 – 1997 Pædagogisk Psykologisk Rådgivning, Gentofte kommune
1997 – 2006 Psykologkonsulent for Københavns Overpræsidium
1997 – 2007 Studenterrådgivningen
2004 – 2016 Underviser basislæger i patientkommunikation, Rigshospitalets Center for Klinisk Uddannelse
2007 – Privatpraktiserende psykolog, hvor jeg har haft terapi med voksne, unge og børn individuelt eller i grupper i 15 år. Og siden starten af 2023 har jeg udelukkende fokuseret på talerkurser for mennesker med angst og nervøsitet for at tale til grupper eller forsamlinger.
2014 – 2021 Underviser dyrelæger på masterudannelsen på Aarhus Universitet i den alvorlige besked og den motiverende samtale i forbindelse med vurdering af dyrevelfærd
Privat
Jeg er gift, har to voksne børn og to børnebørn. Jeg er vokset op på en gård i Nordsjælland. Jeg har gået på Helsingør gymnasium og på Københavns Universitet.
Derfor skrev jeg bogen: Få mod til at tale
Der er skrevet et hav af bøger om, hvordan man bliver en bedre taler og får sit budskab ud over scenekanten. Men hvad med alle dem, der ikke vover sig ud over sengekanten, når de skal holde oplæg?
Jeg har skrevet den første og indtil videre eneste danske selvhjælpsbog om angsten for at tale i grupper og forsamlinger. Den rummer både teori og praktiske øvelser.
Jeg blev for nogle år siden inviteret til lanceringen af en ny bog. Den hed: ‘Sådan kommer du ud over sengekanten’. Endelig en bog til mennesker med taleskræk, tænkte jeg.
Men så gik det op for mig, at jeg havde læst forkert. Titlen var selvfølgelig: ‘Sådan kommer du ud over scenekanten’.
Der er nemlig udgivet et utal af bøger, der skal forbedre folks præstationer på scenen, få dem ud over rampen eller give dem større gennemslagskraft. Der er mange bøger, der fortæller, hvordan man griber forsamlingen, bliver set, hørt og husket og gør indtryk og så videre og så videre og så videre.
Det var min oplevelse i mit arbejde med mennesker med taleangst, at der var behov for en bog, der helt nede på gulvplan hjalp folk, der slet ikke tør sige noget i en forsamling overhovedet, til at bryde den onde cirkel og komme i gang og få mod til at tage ordet.
Altså en bog, der skal hjælpe folk med at vove sig ud af sengen den dag, de skal holde oplæg i en gruppe.