Talekursus – nyt

Få det bedre med at tale i en gruppe

Nervøsitet ved at tale i grupper og større forsamlinger er den hyppigste form for angst. Heldigvis kan du gøre noget ved det. Få indsigt, redskaber og træning på dette kursus til behandling af angst for at tale i en gruppe:

Kursets indhold:

Få forståelse for principperne i bekæmpelse af angst for at ”være på”
Få angstniveauet væsentligt reduceret
Lær at bryde angstens onde cirkel
Lær angstdæmpende principper
Få mere selvtillid og et højere selvværd
Forstå din ”undgå-adfærd” og dens uønskede bivirkninger
Få mod til at tale ved møder/holde oplæg
Lær at modtage og give konstruktiv kritik
Kursets form:

Undervisning i teorier og principper.
Oplevelsesorienteret undervisning: Træning i at holde oplæg sammen med 5 til 8 andre, der har samme problem.
Video feedback: Din nervøsitet er som oftest usynlig for alle andre end dig selv. Du får syn for sagen. Dine oplæg optages på video. Og til de fleste deltageres store overraskelse oplever de, at de ser ret fornuftige ud på optagelserne.
Konstruktiv feedback i et positivt læringsmiljø. Undervejs vil du både skulle give og få konstruktiv feedback. Og du får mulighed for at udveksle af tanker, følelser og erfaringer.
Træning i en gruppe lyder måske lidt skræmmende, når man nu netop frygter at tale i en gruppe. Men ved at blive udsat for det, man er bange for, i trygge rammer og i små kontrollerede doser, mindskes angsten gevaldigt. Efter få gange oplever de fleste markante fremskridt. Efter fem gange har de fleste fået blod på tanden og begynder at synes, at det er spændende at gøre det, de før var bange for.

Undersøgelser fra vestlige lande viser, at mindst 10 pct. af befolkningen lider af angst for at tale i selv mindre grupper. Angst for at rødme, angst for at hænder og stemme skal ryste, så det kan ses og høres, angst for andre menneskers negative vurderinger og angst for at blive afsløret som dum er nogle af de typiske problemer, som jeg møder i min praksis. Situationen kan være forbundet med så meget ubehag, at man vælger at tie stille eller helt at undgå de situationer, hvor man risikerer at skulle ”være på”. Og det er meget hæmmende for ens uddannelse og karriere. Det er også meget sjovere at være sammen med andre mennesker – på studiet eller på arbejdspladsen, hvis man kan bidrage med sine tanker, følelser og spørgsmål.

Underviser:
Psykolog Monica Tafdrup Notkin har arbejdet som klinisk psykolog siden 1986. Hun er autoriseret og specialistgodkendt i psykoterapi. Gennem 21 år har hun undervist erhvervsaktive og studerende ved videregående uddannelser i kunsten at turde tale i en forsamling. Monicas baggrund som psykolog gør hende i stand til at skabe et varmt, engageret og omsorgsfuldt undervisningsmiljø, hvor man tør udfordre sig selv og bryde grænser.

Læs hvordan du tilmelder dig