Go to Top

Den motiverende samtale

Den motiverende samtale er en hjælp til vanskelige beslutninger og livsstilsændringer

Den motiverende samtale er en respektfuld samtaleform, der skal hjælpe dig med at gennemføre vanskelige valg i dit liv.

Den motiverende samtale kan for eksempel støtte dit ønske om at ændre livsstil, hvis du af helbredsmæssige årsager vil drikke mindre alkohol eller spise sundere. Eller hvis du gerne vil begynde at motionere og bevæge dig regelmæssigt for at reducere risikoen for alvorlig sygdom.

Den motiverende samtale er også et nyttigt redskab, når det handler om et vanskeligt eller måske voldeligt parforhold, hvor du gerne vil sige fra overfor en tyrannisk partner. Eller om en vanskelig samarbejdsrelation på dit arbejde, hvor du for eksempel overvejer, om du kan og skal sige fra over for en chef, der mobber og nedbryder dig.

Løsningen på disse problemer kan forekomme enkel, men valget kan være meget vanskeligt, fordi du oplever, at løsningen på problemet har en høj pris eller kræver talenter, som du ikke har udviklet.

Den motiverende samtale (på engelsk Motivational Interviewing) er en internationalt anerkendt samtaleteknik, der er udviklet til at hjælpe mennesker med at ændre deres adfærd og til at handle ved at styrke deres egen motivation.

Metoden er udviklet af to kliniske psykologer William R. Miller og Stephen Rollnick. Jeg har været på kursus og deltaget i workshops med dem begge. Metoden er evidensbaseret. Det vil sige, at den er blevet testet og sammenlignet med andre metoder. Og på mange områder viser denne forskning, at den motiverende samtale er andre metoder overlegen.

Har du brug for motiverende samtaler i forbindelse med ønskede ændringer i dit liv, så kontakt mig.

Jeg underviser blandt andre læger, sygeplejersker, dyrlæger og psykologer i at bruge metoden. Kontakt mig venligst for aftale om en konkret og målrette tilbud, hvis du er interesseret i at få mig ud som underviser.